Taalvrijwilliger worden

Een op de negen volwassen Schiedammers spreekt, schrijft of leest de Nederlandse taal slecht en ondervindt daardoor dagelijks problemen.

U kunt daar iets aan doen!

Wordt taalvrijwilliger bij Stichting Taal+!

Stichting Taal+ helpt taalvragers bij het vinden van een passende cursus of activiteit. Deze adviezen worden gegeven in het Taal+loket.

Stichting Taal+ werkt uitsluitend met vrijwilligers. Het bestuur van de stichting bestaat uit drie vrijwilligers: voorzitter, penningmeester en secretaris. Op het Taal+loket werken per dagdeel twee vrijwilligers. Daar verrichten zij de volgende werkzaamheden:

• Het ontvangen van bezoekers en hen op hun gemak stellen;
  • Het voeren van een oriëntatiegesprek;
  • Het laten invullen van een inschrijfformulier;
  • Doorverwijzing op basis van de uitvraag van de bezoeker;
  • Meegeven van formulieren, folders en andere relevante informatie;
  • Informeren over actuele regelgeving.

Daarnaast is er een aantal taalvrijwilligers actief als Taalmaatje. Zij begeleiden elk twee tot vier mensen die hun Nederlands willen verbeteren.

We hebben altijd taalvrijwilligers nodig

Stichting Taalplus is steeds op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers: enerzijds om het verloop op te vangen en anderzijds om de activiteiten van de stichting verder uit te breiden.
Stichting Taalplus biedt de medewerkers een cursus aan gericht op het werken met anderstaligen en laaggeletterden. Daarnaast is iedere vrijwilliger verzekerd tijdens de uren dat men werkt voor de Stichting.

Is taalvrijwilliger zijn iets voor U?

Meldt u aan via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op.

Geslacht (verplicht)
ManVrouw

Welke werkzaamheden wil je uitvoeren?
LoketmedewerkerTaalmaatjeBestuurslid

Locatie (alleen voor loketmedewerker)
Bibliotheek (woensdag, vrijdag)Stadskantoor (donderdag)Servicepunt vrijwilligers (vrijdag)